
به گزارش خبرنگار «سراج24»، بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم زمزمههای تشکیل یک فراکسیون جدید در مجلس به گوش رسید. فراکسیونی که متشکل از حامیان دولت باشد و در مجلس اصولگرای نهم بتواند بعنوان وزنهای حمایتی دولت را کمک کند. شاید به خصوص در ایام رای اعتماد و احساس نیاز بیشتر به حرکت هماهنگ حامیان دولت در مجلس، گمانهزنیها برای تاسیس این فراکسیون شدت گرفت.
نمایندگان حامی دولت که از طیف فراکسیون رهروان ولایت مجلس بودند، تصمیم گرفتند که انشعاب جدیدی در این فراکسیون ایجاد کنند. کم کم خبر تشکیل فراکسیون حامیان دولت از زمزمههای در گوشی در راهروهای مجلس گذشت و رسما در اختیار رسانهها قرار گرفت. ابراهیم نکو در گفتگویی اظهار داشت: «قرار است این فراکسیون با حضور نمایندگان حامی دولت تشکیل شود.» وی که حمایت از برنامههای دولت را فلسفه تشکیل فراکسیون اعتدال دانست، در عین حال تاکید کرد: «ما وکیلالدوله نیستیم و بعد از تشکیل این فراکسیون هم، وکیلالدوله نخواهیم بود».
وی همچنین گفت: «ضعفهای فراکسیون رهروان ولایت موجب عزم ما برای تشکیل فراکسیون اعتدال شده است».
علی مطهری، علیرضا محجوب، ابراهیم نکو و عابد فتاحی از جمله نمایندگانی بودند که اعلام شد جزو موسسین فراکسیون حامیان دولت در مجلس هستند گرچه بعدها کاظم جلالی اعلام کرد که علی مطهری رسما به وی گفته که به دنبال راهاندازی این فراکسیون در مجلس نیست.
عابد فتاحی از دیگر طراحان تاسیس فراکسیون حامیان دولت در مجلس در گفتگویی اظهار داشت: «سابقه نشان داده است که مجلس دو ضلعی نمی تواند در این شرایط کارآیی داشته باشد، چون در تقابل بین اصولگرایان سنتی و اصولگرایان تندروتر مواضع و حرف های بسیاری از نمایندگان به چشم نمی آید. ما نیاز به یک پارلمان سه ضلعی داریم و ضلع سوم باید رسمیت پیدا کند. تا الان صبر کردیم بلکه قسمتی از معتدلان اصولگرا فضای مجلس را کنترل کنند که اینطور نشد. حتی در جریان هایی مثل جریان انتقاد از وزیر علوم همان طیف هایی که خود را معتدل می دانند با تندروها همراه شدند. در این شرایط تشکیل فراکسیون اعتدال در مجلس خیلی منطقی و طبیعی است».
خبر تشکیل این فراکسیون واکنشهایی را در مجلس در پی داشت. کاظم جلالی در این خصوص به یکی از رسانهها گفت: «درباره اینکه فراکسیون دیگری در مجلس تشکیل شود، نه به خاطر اینکه بنده رئیس فراکسیون رهروان هستم این سخن را بگویم بلکه به لحاظ کارشناسی، باید بگویم آن را اقدام درستی نمیدانم به دلیل اینکه در آن صورت مجلس میتواند متشکل از 3 فراکسیون بدون اکثریت باشد و این شاید مطلوب همان دوستانی هم که به دنبال تشکیل فراکسیون اعتدال هستند، نباشد»
وی اضافه کرد: «بحث فراکسیون اعتدال را بیشتر برخی از جریانات خارج از مجلس دنبال میکنند. مرتب یک جریان رسانهای در خارج از مجلس با 2 نفر از نمایندگان مصاحبه میکنند و به برخی مباحث دامن میزنند. البته شاید افرادی در داخل مجلس هم راغب باشند چنین فراکسیونی تشکیل شود و فراکسیون رهروان به تعبیر خودشان از اکثریت بیفتد ولی من فضا را در داخل مجلس اینگونه نمیبینم».
غلامعلی حدادعادل هم گرچه بیان کرد منعی برای راهاندازی یک فراکسیون جدید در مجلس وجود ندارد اما تاکید کرد که با تشکیل این فراکسیون، دو فراکسیون اصولگرایان و رهروان به هم نزدیکتر شده و هماهنگتر عمل خواهند کرد.
به هر حال موسسین فراکسیون اعلام کردند که این فراکسیون که نام "اعتدال" هم برای آن انتخاب کردند، نزدیک به 100 عضو دارد و از اوایل بهار سال 93 کار خود را رسما شروع میکند اما با گذشت تقریبا سه ماه از سال 93 گویا هنوز موسسین این فراکسیون تصمیم به شروع رسمی فعالیتهای خود نگرفتهاند. اما سوال اینجاست که چرا هنوز فراکسیون اعتدال کار خود را رسما شروع نکرده است؟
کمالالدین پیرموذن در این خصوص اظهار داشته است: «با توجه به اینکه تشکیل این فراکسیون ممکن بود برخی "تبعات سیاسی" را به دنبال داشته باشد این فراکسیون شکل نگرفت اما همچنان فراکسیون رهروان ولایت با تاثیرگذاری و حرکتهای مثبت و عزم جدی در عرصه تصمیمگیری و تصمیمسازی حاضر است و به نظر نمیرسد نیازی به تشکیل فراکسیونهای جدید همچون فراکسیون اعتدال باشد».
به این ترتیب به نظر میرسد که داشتن تابلوی "حامی دولت" تبعاتی را برای برخی ازنمایندگان مجلس داشته است که آنان را وادار کرده که حمایت از دولت را در قالب دیگری پیگیری کنند. اینکه پیرموذن تشکیل فراکسیون اعتدال را دارای تبعات سیاسی عنوان کرد، جالب توجه است. اگر بنا را بر صدق گفتار موسسین این فراکسیون بگیریم و اذعان کنیم که فراکسیون اعتدال 100 عضو دارد(یعنی تقریبا یک سوم مجلس) آن هنگام باید اعتراف کرد که اصولگرایان با مجلسی مواجه هستند که از یک طرف به نام آنها است و از یک طرف برای پیشبرد نظریات خود در خانه ملت با مشکل جدی مواجه هستند!
از طرفی قرار گرفتن یک نماینده اصولگرا در فراکسیون اعتدال شاید حمایتهای آتی اصولگرایان از وی در انتخاباتهای آینده را با پرسش جدی مواجه کند.
به همین دلایل است که به نظر میرسد "تبعات سیاسی"، نمایندگان حامی دولت را بر آن داشته که بدون اعلام رسمی آغاز به کار فراکسیون اعتدال، و اعلام رسمی لیست اسامی اعضای آن، در فضای بی سر و صداتری روند حمایت و کمکرسانی به دولت را ادامه دهند و این نکتهای است که تحلیلگران سیاسی باید به آن توجه کنند و در روند ارزیابی اقدامات مجلس، فراکسیون پنهان اعتدال را نیز لحاظ کنند.